Is pas 37 jaar jong en is toch al weer vele jaren actief in de Politiek. Hij wil zich volledig gaan inzetten voor alle inwoners van Zaanstad zowel voor de jongeren als voor de ouderen. Ouderen verdienen het om het goed te hebben, zij hebben zich jarenlang door hard werken ingezet voor de maatschappij. Onze jongeren hebben de toekomst en verdienen daarom alle aandacht. Goed onderwijs is van belang maar ook uitgaansmogelijkheden.
In het dagelijks leven houdt hij zich bezig op het gebied van veiligheid. Het onveiligheidsgevoel van de inwoners baart hem zorgen. Met name de ouderen onder ons zijn vaak het slachtoffer van inbraken etcetera. Preventie en meer politie op straat is van groot belang. Gerben is een echte sport fanaat en zal zich dan ook volop gaan inzetten voor de sport in de Zaanstreek. Sportcomplexen multifunctioneel gaan inzetten zodat er meer gebruik van wordt gemaakt.
Ik heb voor Zaanstad voor Iedereen gekozen omdat die zich hard maakt voor sport, jongeren, ouderen, veiligheid of wel voor iedere inwoner van Zaanstad.

Als kersverse lijsttrekker van Zaanstad voor Iedereen zie ik genoeg uitdagingen in Zaanstad. Met name in de zorg liggen genoeg uitdagingen, maar wat te denken aan woningen. Op dit moment heeft Zaanstad een wachtlijst van ongeveer 10 jaar. Dit moet absoluut naar beneden en wij zijn aan het kijken wat de mogelijkheden zijn om eigen inwoners die minimaal 5 jaar woonachtig zijn in onze gemeente voorrang te verlenen op een woning.
Wij kunnen als politiek sportverenigingen niet dwingen om te fuseren. Maar ik ben van mening dat wij ze wel kunnen ondersteunen om te kijken of er mogelijkheden aanwezig zijn. Dit komt volgens mij alleen maar ten goede van de verenigingen.
Veiligheid is een breed begrip en vooral in de huidige samenleving. Ik vind dat hulpmiddelen tegenwoordig nodig zijn, denk hierbij aan camera’s. Ik vind dat Zaanstad geen Big Brother moet worden maar ik geef wel de voorkeur aan mobiele camera’s. Zo kan de politie een camera plaatsen die tijdelijk blijft staan waar overlast word ondervonden. De camera’s dienen alleen wel van een goede kwaliteit te zijn.
Ouderen blijven steeds langer thuis wonen en de meesten vinden dit ook prettig om in hun eigen omgeving te blijven wonen. Echter is goede thuiszorg dan wel van belang en zal er ook naar veiligheid gekeken moeten worden.
Dit is een kleine greep waar ik mij bezig wil houden de aankomende periode. Ik hoop dat u mij het vertrouwen geeft om dit ook waar te maken met mijn team. Uiteraard ben ik voor eenieder van u bereikbaar om vragen te beantwoorden.