Zaanstad voor Iedereen dient WOB verzoek in:

 

Zoals u waarschijnlijk heeft vernomen zal de landelijke intocht van Sinterklaas dit jaar plaatsvinden in Zaandam. In de media is het toen los gegaan over de jaarlijkse discussie wat betreft roetveeg en zwarte pieten. Toen de NTR met het 1e bericht kwam dat er alleen roetveeg pieten zouden worden toegelaten ging het pas echt los in de media. Tevens reageerde een raadslid van GroenLinks op twitter, dat dit volgens afspraak was. Hierop reageerde een duoraadslid van DZ welke afspraken?

Wij hebben daarom een WOB (wet openbaarheid bestuur) ingediend omdat wij exact willen weten welke afspraken er zijn gemaakt tussen de gemeente Zaanstad, NTR, en sommige raadsleden. Tevens hebben wij gevraagd waar de €600.000,- aan besteed ging worden want dat zijn de kosten die nu geraamd zijn.

Het 1e antwoord van de gemeente was teleurstellend want wij kregen alleen maar het raadsbesluit toegestuurd. Hier staan dus niet de afspraken in vermeld die sommige partijen waarschijnlijk hebben gemaakt met het college.

Het gaat ons hier niet om de roetveeg of zwarte pieten maar wel om een transparant politiek spel wat hier waarschijnlijk is gespeeld. Dat wij voor het behoudt zijn van zwarte piet is een andere discussie die wij niet via internet willen voeren. Maar wij zijn bereid om het gesprek aan te gaan.